Vilka är varningstecken för att du kom i kontakt med en dold narcissist

Uppdaterad: jul 27

Många människor som faller i fällan för en dold narcissist frågar sig själva: hur kunde jag fångas in av narcissistens tricks? Hur kunde jag undvika att se hans sanna ansikte? Hur lyckades han att få mig in i spelet?


Svårigheten att förstå det ligger i det faktum att förhållandet med den dolda narcissisten från början inte ser ut som något missbruk utan tvärtom, det är baserat på förtroende och att man ägnar tid och energi åt varandra.


Vilka är grunderna för psyket som är känsligt för påverkan av en dold narcissist och varifrån kommer dess ömma punkter?


Psyket hos människor som blir beroende av dold narcissist är mycket “hungrig”. Dess inre underskott kommer från det faktum att de inte har fått, eller fått väldigt lite kärlek från sina vårdnadshavare. Kärleken är en grundläggande, väsentlig faktor för en sund utveckling och funktion av den mentala och emotionella kroppen och för att bygga dess immunsystem. Man kan säga att det finns en allvarlig brist i psyket där ditt sinne inte har lärt sig att producera tillräckligt med positiv mental och emotionell energi, vilket är nödvändigt för att alla kognitiva celler i din känslomässiga och mentala kropp ska fungera rätt. Det som bör ge oss energi att leva, som barn, är positiva ord och positiv uppmärksamhet från våra vårdgivare. Orden skriver ett program i vårt undermedvetna och den positiva uppmärksamheten kommunicerar (medvetet och undermedvetet) meddelandet att vi är mycket viktiga för dem. Samtidigt lär vi oss att vi borde vara mycket viktiga för oss själva.


På detta sätt lär vi oss att älska, respektera och ge näring åt vårt eget sinne med korrekta mentala och emotionella mönster, vilket leder till en sund utveckling och funktion av vår psyke. Våra vårdnadshavares uppgift är att lära oss vilka tankesätt vi ska ta in och vilka vi borde avvisa, eftersom de kan vara giftiga för oss. Precis som vår fysiska kropp kan inte fungera utan syre kan inte vår mentala kropp fungera utan våra tankar. Positiva tankar är som frisk luft för vår mentala kropp och ger den energi för hälsosamt liv. Negativa tankar är som giftig luft som förgiftar oss vilket leder till slöhet och trötthet.


Viruset dold narcissist är en form av medvetande som fungerar som en mental och emotionell skanner. Som ett sofistikerat psykologiskt program letar narcissisten efter och fångar de svaga, undernärda punkterna i ditt psyke för att penetrera dem och komma in i din inre värld genom de initiala handlingar som låtsades tillfredsställa dina inre behov.


Vilket är det största röda ljuset som säger stopp, som varnar dig att du kom i kontakt med en dold narcissist?


Det största röda ljuset är att ge dig falska, konstgjorda komplimanger, säga till dig vad du skulle vilja höra, för personligt utnyttjande och manipulation och för att locka dig. Det första steget i denna process är att lära sig vad du saknar som människa i din inre värld, d v s att hitta källor till brister i ditt psyke.


Den dolda narcissisten ska göra allt som står i hans makt för att få dig öppna dig mentalt och känslomässigt för honom och berätta för honom i detalj om dina tidigare, smärtsamma erfarenheter, som han kodar med största noggrannhet för att använda dem senare för sina ondskefulla syften. Kom ihåg en regel - allt du säger till en dold narcissist kan, och kommer att användas mot dig i framtiden. Var därför försiktig med vem du delar information inifrån ditt psyke.


Den dolda narcissisten är en skådespelare, en kameleont som kommer att ändra sina färger för att anpassa sig till situationen på ett sådant sätt att det väcker hos dig känsla av inre trygghet, vilket ska göra dig beroende av hans energi. Dold narcissism är ett intelligent virus som vet att det svältande psyket inte vet hur man ska livnära sig på positiva tankemönster, utan dess självkänsla beror på omgivningens acceptans.


I de initiala stadierna, för att locka offret, kommer den dolda narcissisten med en stor precision fastställa de svaga punkterna i offrets psyke, för att sedan fylla de med sin uppmärksamhet, mata de med falska komplimanger, och bombardera med påstådda kärleken. En uppmärksamhet de inte fick från sina föräldrar och som de behöver så mycket. Deras utsvultna sinnet faller i ett tillstånd av eufori och lycka under vilken de blir så elektrifierade av den mentala och känslomässiga maten som härrör från dolda narcissisten att de börjar ignorera de röda varningstecken som intuitionen antyder (för att låta de veta att de står inför fara och att de lockas av ett rovdjur). Den innehållsmässiga tillfredsställelsen från viruset orsakar produktion av lyckohormoner i form av dopamin och oxytocin, som har beroendeframkallande egenskaper. Tyvärr kommer den svältande mentala och emotionella kroppen vanligtvis äta det som finns för att tillfredsställa hungern som plågar den.


Eftersom du, som barn, inte fick tillräckligt med uppmärksamhet från dina vårdnadshavare och du kände dig osynlig, kommer den dolda narcissisten att ägna åt dig mycket av sin tid och energi. Eftersom du inte blev berömd tillräckligt mycket kommer den dolda narcissisten att överrösta dig med en mängd komplimanger. Eftersom du fick en känsla av att du inte var tillräckligt bra kommer den dolda narcissen att säga att du är bäst.


Tack vare de detaljerade kunskaperna om de svaga punkterna i ditt psyke, som du erkände och betrodde honom som din bästa vän, kommer den dolda narcissisten att starta en kampanj där han kommer att presentera sig själv som den medicin som är nödvändig för att läka dina känslomässiga sår. Den dolda narcissisten kommer att göra dig beroende av hans energi.


En annan av de mycket viktiga röda varningslamporna som säger att du kom i kontakt med en dold narcissist är en känsla av brådska. Låt dig inte fångas av narcissistens trick som alltid kommer försöka skynda på dig och sätta dig i en situation då du måste välja på en gång, just nu, inte senare. Människor som har bråttom har ingen tid att tänka och gör därför misstag. Dold narcissist räknar med detta. Rusa aldrig för att fatta beslut. Säg att du behöver tid för du måste tänka igenom allt. Rusa aldrig utan sakta ner och ge dig själv god tid att reflektera över situationen. Lyssna på din egen intuition.


Kom ihåg - allt som händer i vår fysiska värld är en exemplarisk återspegling av dolda processer som är kodade och förekommer på djupet i vårt undermedvetna. Viruset dold narcissist är ett program för vårt kollektiva medvetande som visar oss trasiga koder för vår psyke som bör få vår uppmärksamhet och behandling. För att frigöra vårt psyke från giftiga tankar och känslomässiga mönster borde vi ta reda på sanningen om oss själva, vem vi är, inte vad någon annan har sagt och inpräntat i oss.


Ett friskt mänskligt psyke producerar tankar och känslor av högsta kvalitet, vilka ger näring åt alla dess celler och leder till utveckling av vår medvetande. Psykiskt svaga människor ger dålig näring åt sin mentala och emotionella kropp och samtidigt förgiftar den med giftiga tankar. Därför tänk alltid positivt, tala alltid positivt och agera alltid positivt.


Kom ihåg att människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord han säger till sig själv som han verkligen tror på.


0 visningar

Om Bloggen

Välkommen till min blogg. Här presenterar jag mina egna tankar, erfarenheter samt citat och min tolkning av texter från böcker och artiklar inom psykologi i vid bemärkelse. Denna blogg drivs med fokus på att inspirera människor till en gynnsam förändring i deras liv för att få bättre medvetenhet och välmående. Min beskrivning av någon metod att arbeta med sig själv - är INTE synonymt med att rekommendera den här metoden. Detta är enbart för information.

 

 

 

© 2020 , Created by Maja´s Projects, www.majasprojects.com