Narcissist och empat - den toxiska relationen

Uppdaterad: jul 23

Dold narcissist är ett mycket farligt rovdjur. Det är en parasit som väljer sina offer mycket noggrant, särskilt när det gäller sina partners. Dold narcissist är ett professionellt offer, han hade det värsta livet. Han använder också sitt “elände” för att väcka empati hos sin partner som vill hjälpa honom av hela sitt hjärta.


Dold narcissist ger intrycket av osäkra, sårbara och behövande. Detta är bara en täckmantel för hans sanna personlighet och han arbetar mycket hårt för att upprätthålla dessa illusioner. Under denna osäkerhet döljer sig faktiskt en oändligt självisk person som hatar minsta kritiken. Narcissisten spelar rollen som ett sårat får för att locka en räddare i vars hjärta han hugger sina vassa tänder och översvämmar honom med sin gift.


Narcissist väljer känsliga människor, ofta med en utopisk vision av världen, som strävar efter fred, stabilitet och lycka för alla. Narcissisten jagar människor med empati, med hjärta, som har en medfödd förmåga att läsa av andras känslomässiga tillstånd och som är angelägna om att hjälpa dem. Han letar efter människor med låg självkänsla, som undviker argumentation, som är rädda för ilska, som är lugna, passiva och rationella. Han kastar sitt nät över dem och gör dem till fångar. Offren för hans hänsynslösa våld beskylls för allt och straffas känslomässigt. Narcissisten separerar personen från familjen, vänner och resten av världen genom att använda förtal eller patologiska lögner.


Den dolda narcissistens partner blir väldigt ensam, hon har ingen att vända sig till för att få råd eller hjälp. Partner, särskilt den som har barn med honom, ljuger ständigt för sig själv och hoppas på att det kommer en dag då narcissisten förstår sitt beteende och förändrar sig. Tyvärr är detta toxiskt hopp. Narcissism är en mycket skadlig personlighetsstörning och är obotlig. Narcissisten kommer aldrig att förändras, tvärtom, kommer bara att bli värre. Den dolda narcissisten ser faktiskt sin partner som en sak han använder för sina egna behov. Han kan inte älska någon eller känna några verkliga, positiva känslor även om han ofta kan imitera dem för att lura andra. Narcissistens partner är hans batteri, hans strömförsörjning, och samtidigt en person som tillåter honom allt missbruk, som blundar och kan till och med vända ryggen mot sina egna barn trots kunskap om deras känslomässiga lidande.


Narcissistens känslomässigt missbruk kan leda hans partner till djup ångest, depression och till och med självmordstankar. Den dolda narcissisten manipulerar hänsynslöst partnern och väcker i henne känslor av rädsla, skuld vilket ofta leder till allvarlig självkritik. Narcissisten älskar att observera det och är stolt över sin makt. Hans offers smärta och lidande blir hans inre mat som han får extra tillfredsställelse från.

Om Bloggen

Välkommen till min blogg. Här presenterar jag mina egna tankar, erfarenheter samt citat och min tolkning av texter från böcker och artiklar inom psykologi i vid bemärkelse. Denna blogg drivs med fokus på att inspirera människor till en gynnsam förändring i deras liv för att få bättre medvetenhet och välmående. Min beskrivning av någon metod att arbeta med sig själv - är INTE synonymt med att rekommendera den här metoden. Detta är enbart för information.

 

 

 

© 2020 , Created by Maja´s Projects, www.majasprojects.com