Den bästa hämnden på en narcissist

Uppdaterad: jul 2

I narcissistens fälla faller människor som har låg självkänsla. Det kommer från barndomen, en sådan person manipulerades ofta av föräldrar, till exempel genom ge henne skuldkänslor. Att få någon att känna sig skyldig förbereder personen för att enkelt kunna manipulera henne. Det är lätt att manipulera de som känner sig skyldiga. Skuld det är låg självkänsla. Kriterierna för låg självkänsla är: skuld, tvivel och rädsla.


Varje barn föds normalt, sedan under hela barndomen absorberar barnet föräldrarnas inställning till henne och hon tror att så fungerar världen, att hennes plats i denna värld är vad hennes föräldrar visar henne. Om barnet föddes i en familj där hennes självkänsla sänktes hela tiden, kommer en sådan person lätt in i en relation med en manipulator eller narcissist. Hon har låg självkänsla och är van vid att skylla sig själv för att något inte fungerar. En sådan person är inte van vid att kämpa för sin komfort. Hon kommer inte på att, om hon inte trivs i relationen, då är det inte hennes fel.


Om hon säger till manipulatorn: säg inte så för då mår jag dålig, och han fortsätter såra henne då personen med låg självkänsla tar all skuld för en misslyckad relation på sig själv. Hon lider.


Manipulator kan vara vilken person som helst, ofta har de en hög social ställning. Friska människor har ibland svårt att tro att människor som är respekterade kan vara manipulatorer, narcissister eller psykopater.


Det första tecknet på att vi har att göra med manipulation är när en nyligen träffade person idealiserar oss, ger oss massa komplimanger och hävdar att han aldrig har träffat någon så attraktiv som oss. Han gör allt för att offret ska känna sig lycklig så att han senare, oväntat, kan knäcka personen genom total ignorering. Genom sådana skillnader i behandlingen av offret gör narcissisten henne beroende. Ju starkare känslor någon framkallar i oss, desto mer blir vi knutna till den personen.


Den som har hög självkänsla kommer att lämna narcissisten. Hög självkänsla är som en cirkel runt en person och ingen kan komma in där och förstöra något. Person med hög självkänsla kommer inte att försöka bevisa att hon är värd något. Hon vet det väl och slösar inte tid på att övertyga andra. Hög självkänsla skyddar oss från många problem och komplikationer som kan hända oss i livet från elaka människor.


Vad som leder till att vi är mottagliga för manipulation


Lång tid av osäkerhet. Vi vet inte vad vi betyder för den här personen eller vad som kommer att hända imorgon.


En statistisk narcissist har tre personer 1. Den nuvarande, som han försöker att dominera fullständigt, arbetar på att minska hennes självkänsla, håller henne i ett tillstånd av osäkerhet. 2. En som redan har varit och som redan har gått igenom alla dessa helvetes cirklar, till vilken han återvänder då och då. 3. Något som sitter och väntar tills han ringer. Hon föreställer sig att ha relation med honom.


En person som medvetet skadar någon och njuter av det, som är skrupelfri, är en psykopat. En frisk person skadar inte människor medvetet.


Oftast tror ingen att en psykopat är en psykopat och plågar sin fru. Alla tycker att han är en anständig man - han tjänar bra, lugn, artig, behärskad. Det är hans fru som är hysterisk, hon är så otacksam eftersom hon har en så fantastisk make och klagar hela tiden. Han är helt ok, det är hon som har problem.


Om du ibland faller i ett hysteritillstånd att du slår huvudet mot väggen eller skriker och din manipulator ser lugnt på det eller lämnar dig utan att ge dig hjälp, låt dig inte övertygas att det är något fel på dig. Det är helt enkelt den mänskliga psyken som försvarar sig själv för att inte dö. Om stress ackumuleras under lång tid då bryter man ihop. Om du håller denna stress i dig i flera år, då kommer eventuellt även magproblem, hjärtproblem med mera.


Du behöver ändra detta förhållande så snart som möjligt. Du behöver sluta vara rädd för att du inte klarar det, att du är rädd för ensamhet. Du kan hantera allt om du vågar. Du kommer att se att det inte var så hemskt som du trodde. Livet fortsätter alltid till det bättre. Det kan inte vara värre och du kommer inte att dö, det finns inget sådant alternativ. Kom ihåg - du behöver inte vara rädd och du behöver inte låta dig plågas.


Om du har gått igenom narcissistens helvete, kommer du äntligen att inse att det inte var ditt fel. Naturligtvis kräver vår psyke kompensation, hämnd. Detta är en hälsosam reaktion från en frisk psyke…. Men


Alla våra beslut som kommer från en känsla av hämnd, tvivel eller skuld är felaktiga eftersom dessa beslut förr eller senare kommer att leda till smärta. Kom ihåg att så länge du har hämndknappen som alla kan trycka på, så länge kommer du att vara tillgänglig för alla manipulatorer.


Medvetenheten om att vi var tvungna att gå igenom något och det skadade oss innebär att människan kan förändras. Du kan förändra dig på olika sätt. Du kan gå i riktning mot hämnd eller ta vägen av förändring i riktning mot utveckling. Det beror på oss vilken riktning vi väljer. Godhet hos människan kommer att segra.


Den bästa hämnden är ingen hämnd


Det bästa är att förstå och dra slutsatser, försöka lära sig: varför blev jag ett sådant offer. Varför hände det mig? Vad gör jag för fel? Vad kan jag göra för att inte låta det hända igen? Inte för att straffa dig själv eller skuldbelägga, bara för att förstå vad som hände, för att bli starkare. Vilka resurser behöver jag, vad behöver jag lära mig och vad jag ska uppnå så att det inte händer igen.


Försök att ge narcissisten så lite uppmärksamhet som möjligt. Du kommer inte att ändra narcissisten, han är en psykopat, varje försök att ändra honom leder bara till att man slår huvudet i väggen. Skriv inte brev, att han skadar barn, eller annat, eftersom det är slöseri med tid och du bara gör narcissisten starkare. Han är glad över alla dina e-postmeddelanden, textmeddelanden, telefonsamtal och din nervositet. Han är glad att du mår dåligt, när du lider, det är t ex därför han försöker ta ifrån dig dina barn. Säg: “Jag är mycket tacksam att du vill ta våra barn, nu får jag tid för mig själv, att hitta en ny partner och skaffa nya barn. Tusen tack”.

Om några dagar kommer barnen att vara tillbaka hos dig, för han har ingen önskan att ta hand om barnen, han trycker bara på knappen för att tillfoga dig smärta.


Alla vi har limbiska system i hjärnan som ansvarar för våra känslor. Hos psykopaten fungerar dessa neuronförbindelser på annorlunda sätt. Han känner inte medkänsla, kärlek, han vet inte vad det är. Han känner bara smärta och hämnd. Han har ingen känslighet, inget ansvar, han har bara lärt sig att imitera dessa känslor. Han kan imitera sorg, kärlek och ånger. Du kan inte förvänta dig hastighet från en människa utan ben.


Narcissister lever bra. Han hittar alltid ett offer som är hans partner. Hustrun döljer uppenbarligen för omgivningen vem han verkligen är och alla ser ett framgångsrikt äktenskap.


Vad som orsakar narcissisten smärta


Den största smärtan och helvetet som kan orsakas en narcissist är när hans offer inte ligger på sängen i embryopositionen utan när hon uppnår framgång. Om hon står upp och har mycket styrka och energi. När du når framgång i ditt liv, när du tycker om livet och når nya mål, när du är lycklig. När du blir en person som är välvårdad, intelligent, självskattad, säker, snygg och attraktiv och tar bort honom från ditt liv. När du helt glömmer bort att han existerar. När han ser sitt offer, fullt av framgång, börjar han lida och till och med föreställa sig att han älskar henne. Han kommer att komma tillbaka lidande och så övertygande i att låtsas ångra att offret kommer att ge upp och och tror på dessa lögner. Hoppas du inte gör det för ....


Först kommer det att vara bra och sedan kommer han att hämnas. Han kommer att träffa din mest känsliga punkt. Han kommer att hämnas för att han var tvungen att förödmjuka sig genom att be om förlåtelse. Han glömmer det aldrig. Han kommer att ta sin hämnd när du är sjuk, eller förlorar ditt jobb, eller kanske när du blir gravid. Han kommer även att hota dig att han berätta för alla saker han vet om dig, dina hemligheter.


I vårt liv tvingas vi att uppleva svåra, dramatiska, ibland tragiska situationer. I slutändan måste vi gå igenom den här upplevelsen, komma ut ur den, bli någon och bygga oss själva. Ingen kommer att bygga upp oss, varken föräldrar eller någon annan utanför. Vi kan inte ta något utanför som kan hjälpa oss att bygga oss själva. Bara vi kan göra det. Ingenting lyfter oss så bra till nästa nivå som en stark kris. Ju starkare kris vi överlever, desto längre kommer vi att gå.


Om vi ​​inte börjar gråta, älta, gräva ner sig, tycka synd om sig själv, skylla på alla - föräldrar, narcissisten, vänner, vårt hårda öde att vi har misslyckats. Då misslyckas ni.


Men om du lyckas stå emot då hittar han ett annat offer. Dock kommer han aldrig att glömma dig, han kommer att skryta för alla att du var hans största kärlek. Eftersom för narcissisten den största känslan är smärta, för honom är smärta förknippad med kärlek.


Självklart kan en narcissist eller manipulator vara en kvinna, har använt ordet ”han” för det oftast är en man och för att inte krångla till med han/hon0 visningar

Om Bloggen

Välkommen till min blogg. Här presenterar jag mina egna tankar, erfarenheter samt citat och min tolkning av texter från böcker och artiklar inom psykologi i vid bemärkelse. Denna blogg drivs med fokus på att inspirera människor till en gynnsam förändring i deras liv för att få bättre medvetenhet och välmående. Min beskrivning av någon metod att arbeta med sig själv - är INTE synonymt med att rekommendera den här metoden. Detta är enbart för information.

 

 

 

© 2020 , Created by Maja´s Projects, www.majasprojects.com