Att prata med sin partner

Vill du konfrontera din partner men vet inte hur man talar så att diskussionen inte leder till ännu ett gräl? Med de gyllene reglerna för god kommunikation kommer du lyckas lösa konflikten snabbt och smärtfritt.


Här är några användbara tips som hjälper dig att lära dig att prata med din partner:


  1. Välj rätt tidpunkt. Undvik viktiga diskussioner just då, till exempel, när han kommer hem från jobbet eller när du vet han är inte på humöret att ha ett seriöst samtal.

  2. Gör ett speciell ritual för ett allvarligt samtal, inleda det i en avslappnad atmosfär, t ex när ni har en gemensam promenad, middag eller gemensamt bad.

  3. Förklara tydligt och direkt vad du menar och vad du förväntar dig från din partner.

  4. Under samtalet var fokuserad bara på diskussionsämnet.

  5. Föreslå en lösning på konflikten, i stället för att kasta anklagelser på din partner.

  6. Höj inte rösten, förolämpa inte din partner, undvik aggression.

  7. Jämför inte din situation med andra relationer – du vet i alla fall inte vad som pågår bakom stängda dörrar. Dessutom kommer jämförelse att bara att irritera din partner.

  8. Du måste veta när du ska avsluta diskussionen, men avsluta den inte utan att nå någon överenskommelse.

  9. Påminn din partner om hans skyldigheter om han råkar glömma dem.26 visningar

Om Bloggen

Välkommen till min blogg. Här presenterar jag mina egna tankar, erfarenheter samt citat och min tolkning av texter från böcker och artiklar inom psykologi i vid bemärkelse. Denna blogg drivs med fokus på att inspirera människor till en gynnsam förändring i deras liv för att få bättre medvetenhet och välmående. Min beskrivning av någon metod att arbeta med sig själv - är INTE synonymt med att rekommendera den här metoden. Detta är enbart för information.

 

 

 

© 2020 , Created by Maja´s Projects, www.majasprojects.com